Festuc Teatre presenta la seva nova producció “La Llàntia Meravellosa”

La companyia lleidatana estrena en català, el cap de setmana del 25 i 26 de setembre a Alpicat, amb dos passis de “La llàntia meravellosa” després de la bona acollida al Festival de Ciudad Rodrigo. El públic ha rebut l’espectacle amb una gran acollida, si bé les entrades per a les dues funcions es van exhaurir de seguida un cop es van posar a la venda.

“La Llàntia Meravellosa” és un espectacle de nova creació, multidisciplinar i que s’expressa en la línia personal de Festuc Teatre. “Sempre volem anar un pas enllà amb els nostres espectacles” asseguren en Pere Pàmpols i la Íngrid Teixidó, fundadors de la companyia.

La Íngrid i el Pere, creadors i actors de Festuc Teatre, s’han proposat aconseguir que hi hagi una reflexió sobre el que un desitja tenint en compte les seves circumstàncies. Canvien els desitjos en cada etapa vital? Confonem somnis amb desitjos? Quina és la diferència?

Aquesta nova producció compta amb text, teatre, música, titelles i una escenografia totalment innovadora. Es tracta d’una versió lliure del conte “Aladdin”. Un espectacle, amb un fort component emocional en la seva narració i un vincle molt especial amb la música que l’acompanya. Aquesta vegada, la dramatúrgia anirà acompanyada d’una revisió sobre la mirada de perspectiva de gènere que vetllarà perquè el llenguatge de l’obra sigui inclusiu.

La producció capgira de dalt a baix el conte d’“Aladdin” per convertir-lo en una història de superació, de les pors que s’han d’expressar sense tabús i de l’amor infinit d’una filla cap a la seva mare i viceversa. Dins la seva idiosincrasia particular, Festuc Teatre continua apostant per fer aportacions socials a través del teatre. Aquest cop, la companyia vol col·laborar i fer aportacions que millorin l’estat emocional i vital dels nens i nenes amb càncer i ja està ultimant un acord amb una associació espanyola que veurà la llum ben aviat.

L’obra compta amb un espai escènic espectacular amb sorpresa final. L’escenografia es transforma com ho fan els desitjos al llarg de la vida. El fil conductor musical basat en una cançó de Joan Dausà “Per si demà no surt el sol” que explica que l’amor sobrepassa qualsevol sentiment de por.

“La llàntia meravellosa” tracta en definitiva de com es transformen els desitjos/somnis a mesura que ens anem fent grans o canvien les nostres circumstàncies.

Festuc Teatre ja va estrenar amb èxit aquesta obra en castellà al Festival de teatre de Castellà Lleó, que va tenir lloc a Ciudad Rodrigo, i va aconseguir posar dempeus al públic que la va anar a veure.