Canvia el Conte

Sinopsi experiment

El vídeo, és una iniciativa de Cambia el Cuento, amb la col.laboració de Festuc Teatre. Gravat al Col.legi Maristes de Girona, ha comptat amb la participació d’infants i joves d’edats compreses entre els 10 i 15 anys. Produïda per DMA producciones S.L. A través de la interacció amb els titelles, es pretén mostrar la reacció i l’evolució de les respostes de la mainada i joves en posar-se a la pell de la Caputxeta Vermella, una Caputxeta que vol trencar el silenci i que vol deixar de ser víctima del llop.
Un pas important per fer visible aquesta violència que fins ara estava silenciada ha estat el de dir #NoEsNo o #Prou o #MeToo, jo també he estat víctima de violència masclista, com la Caputxeta Vermella. Però amb aquesta autoconsciència de moltes Caputxetes no n’hi ha prou per frenar la violència dels llops, els camins també han de ser segurs i lliures de violències masclistes.

Sinopsi experiment aneguet

En motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, hem representat el conte de L’Aneguet Lleig per visibilitzar les nenes Asperger.

El síndrome d’Asperger és un trastorn del desenvolupament inclòs dins l’espectre autista i afecta la interacció social recíproca, la comunicació verbal y no verbal, resistències per acceptar canvis, inflexibilitat de pensament així com interessos molt restingits.

Volem agrair, de tot cor, la participació de “Festuc Teatre” i “El Pot Petit” en aquest vídeo que s’ha inspirat en la meva filla. Perquè si canviem el conte, ella y totes les criaturas asperger puguin entrar a l’adolescència i a la vida adulta volant com cignes.

Cristina, co-creadora de “Canvia el conte”